Üzerine şeker ve az miktarda su ekleyip kaynamaya bıraktım.
Tülbente koyarak bağladığım ayva çekirdeklerini renginin güzel olması için karışıma ilave ettim.
Ayrıca yine rengi güzel olması için karanfil ve kabuk tarçını da ekledim.
Ortalama 15 dk. kaynattım.
Kaynarken yarım limon sıktım...
(Benim yaptığım 3 kg ayvadan)
ÖLÇÜ: 1 Kg ayvaya = 4 Su bardağı şeker = 1,5 veya 2 Bardak su
Hoş kokulu bir ayva reçeli yapmış oldum...
Tülbente koyarak bağladığım ayva çekirdeklerini renginin güzel olması için karışıma ilave ettim.
Ayrıca yine rengi güzel olması için karanfil ve kabuk tarçını da ekledim.
Ortalama 15 dk. kaynattım.
Kaynarken yarım limon sıktım...
(Benim yaptığım 3 kg ayvadan)
ÖLÇÜ: 1 Kg ayvaya = 4 Su bardağı şeker = 1,5 veya 2 Bardak su
Hoş kokulu bir ayva reçeli yapmış oldum...
en sevdiğim reçel ayva sonra çilek ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim esracığım çilek reçelini bende çok severim selamlar ...:))
SilEllerine sağlık... Harika görünüyor :)
YanıtlaSilteşekkürler begenmenize sevindim selamlar...:))
SilAyvayı çok severim ,nefis gözüküyor ellerinize sağlık.Kavanozlarda çok şık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkürler reçelleri seviyorum ama az tüketiyorum genelde tart ve kurabiyelerde kullanıyorum iyi oluyor bende sevgilerimi yolluyorum....
SilAyva reçeli tam zamanı ellerinize sağlık kavonozlar çok şeker :)
YanıtlaSilteşekkürler beğenmenize sevindim selamlar...:))
Silayva reçeli benim de favorilerimden..... ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim selamlar.....:)))
YanıtlaSil